Gåde

På en havnerundfart i København, så vi Amalienborg fra søsiden.

Drg. Margrethe og Kronprins Frederik bor i de 2 viste paladser. Nu er så spørgsmålet? Hvor bor Margrethe? Til højre eller til venstre?

Da hun ryger som en skorsten, bor hun naturligvis til venstre, der er 5 skorstene, Frederik bor til højre i den med de 4 skorstene.

Tidnød

Jeg kan simpelthen ikke finde tid til alt det jeg gerne vil. Idag har jeg tid hos min frisør derefter en vagt på Røde Kors. Også i morgen har jeg en RødeKors-vagt, hvor jeg har måttet bede om fri 1 1/2 time før, for at kunne deltage i 3 F’s grillfest. Lørdag-søndag er vi inviteret til Rønbjerg FeriePark sammen med børnebørnene. Jeg plejer at deltage i 100-Miles løbet på Mors, men det når jeg ikke i år.

Lydfolk og extrem dygtig speaker på Salgerhøj

Deltage er så meget sagt, tro nu ikke at jeg løber, hvis jeg skulle løbe en lygtepæl, ville jeg falde død om, derfor lader jeg de dygtige ultraløbere om det, jeg fotograferer løbet og plejer at deltage i den store fotokonkurrence de arrangerer.

Nicolaj Mann udklædt som Diablo, der stikker deltagerne i rumpetten med sin fork, hvis de sakker bagud

Hanstholm Fyr

Det er utroligt at man kan bo ved Hanstholm Fyr i 56 år og endda være frivillig samme sted, uden at kende historien, som murermesteren der flyttede fyret på Rugbjerg Knude, kunne fortælle i aftes:

Nedenstående tekst er fra Wikipedia:

Den oprindelige konstruktion, som stod færdig i 1842, var imidlertid for svag til at bære optikken og slog revner. Kontrakten var ikke præcis nok til at placere ansvaret, men murermester Sibbern rev, for egen regning, tårnet ned og byggede et nyt og stærkere. Sibbern indrømmede, at han havde misforstået anvisningerne vedrørende murenes tykkelse, men fastholdt, at de oprindelige tegninger fra Holgreen ikke havde været gode nok. Denne kritik gik Holgreen på i en sådan grad at han hængte sig i fyrets kælder. Herefter blev Jens Poulsen Jacobsen ny konduktør. Fyret stod færdig 6. november 1843 og gik i drift 15. december.

I 1889 blev Hanstholm Fyr som det første danske fyr monteret med elektrisk lys og fik desuden en 1.ordens fresnel-linse, hvad der gjorde det til det kraftigste fyr i verden i en periode.

Crew 7 og Rugbjerg Knude Fyr

Nu sitter de deroppe og skal kun rejse 383.979 kilometer for at kunne træde ud på vores smukke måne.

I aftes var der den smukkeste røde fuldmåne der strålede om kap med den også blodrøde sol der sank i havet i vest.

Rubjerg Knude Fyr var vært for et gratis og magisk event, der tiltrak tusindvis af (formodentlig) nordjyder. Et sandt mylder af mennesker og biler, der strømmede ud til dette gespenst, der hviler trygt i de enorme sandbunker.

Smuk sang af Tess Dårbak, og senere et 40-mands stort kor, Nabla, herefter var det Copenhagen Drummers der underholdt.

Eventet sluttede af med et fotoshow med undervandsbilleder fra galleri Pixelart, der blev projiceret op på fyret.

Kinahandel

I mange år har jeg handlet på Kina, men stoppede da der blev indført told og uhensigtsmæssige ekspeditionsgebyrer.

Nu har kineserne flyttet deres varelagre til Europa, derfor er det igen blevet interessant at handle derude.

Jeg købte 2 SD-harddiske til 299,- pr styk. på hver 8 terrabyte. Mine varer leveres typisk fra Malmø, Slovenien eller Holland. Det er fragtfrit, eneste begrænsning er at man skal købe for mindst 75 kroner. I app’en Temu. Fejlfri og lynhurtig levering. Jeg bestilte 24. august og fik pakken den 1.september. Det er 8 dage. Bare søg på danske ord, alting oversættes automatisk.

DAO leverer. Eventuelle rabatter bliver automatisk fratrukket inden betaling.

Billigste pris på Pricerunner i Danmark er 1.600 kr

Michael Jackson

Jeg har set kilometervis af videoer og interview’s med legendariske Michael Jackson. Ikke én eneste gang har han misset det perfekte move. Altid millimeter præcise bevægelser i hans dans. Genialt. Jeg er dybt imponeret af hans præcision og perfektionisme. Hans turbulente opvækst til trods, bemærker jeg at han næsten altid smiler og er positiv. Han var i sit es når han var på scenen.

Billedet er lånt fra nettet

Verden har virkelig mistet en sand og unik kunstner; what a pity.