Røde Kors på Gibraltar

Efter at have passeret hele 2 grænsekontroller, først ud af Spanien derefter ind i UK, mødte vi som de allerførste Røde Kors medarbejdere

De samlede ind til jordskælvsofrene i Marokko.

Da jeg fortalte at også jeg arbejdede som frivillig i Danmark, fortalte de, at der ikke er second-hand-butikker i Gibraltar fordi ingen hernede vil gå i brugt tøj eller have brugte ting. Det er flovt at gå i brugt tøj, mener de.

Tirsdagsmarked

Vi ville tage bussen derhen , men da bussen kom var der ikke flere ledige pladser, altså måtte vi vente 1/2 time på næste bus. Et engelsk par var osse blevet agterudsejlet , så vi 4 delte en taxa til markedspladsen., hvor vi mødte Susanne og Tina.

Vi købte en kjole og et par bælter, og bestemte os for at indtage frokosten på Happy Days en dansk restaurant, hvor man kunne få dansk smørrebrød.

Vi fandt så en bus ‘hjemover’ som kørte mindst 1/2 km for langt inden vi kunne komme af. Så på gåben hjem, hvor rumænske arbejdsmænd var ved at underminere vores parkerede bil.

Rumænske arbejdere
Vejarbejde under vores bil

Vejarbejde under vores bil

Gåde

På en havnerundfart i København, så vi Amalienborg fra søsiden.

Drg. Margrethe og Kronprins Frederik bor i de 2 viste paladser. Nu er så spørgsmålet? Hvor bor Margrethe? Til højre eller til venstre?

Da hun ryger som en skorsten, bor hun naturligvis til venstre, der er 5 skorstene, Frederik bor til højre i den med de 4 skorstene.

Hanstholm Fyr

Det er utroligt at man kan bo ved Hanstholm Fyr i 56 år og endda være frivillig samme sted, uden at kende historien, som murermesteren der flyttede fyret på Rugbjerg Knude, kunne fortælle i aftes:

Nedenstående tekst er fra Wikipedia:

Den oprindelige konstruktion, som stod færdig i 1842, var imidlertid for svag til at bære optikken og slog revner. Kontrakten var ikke præcis nok til at placere ansvaret, men murermester Sibbern rev, for egen regning, tårnet ned og byggede et nyt og stærkere. Sibbern indrømmede, at han havde misforstået anvisningerne vedrørende murenes tykkelse, men fastholdt, at de oprindelige tegninger fra Holgreen ikke havde været gode nok. Denne kritik gik Holgreen på i en sådan grad at han hængte sig i fyrets kælder. Herefter blev Jens Poulsen Jacobsen ny konduktør. Fyret stod færdig 6. november 1843 og gik i drift 15. december.

I 1889 blev Hanstholm Fyr som det første danske fyr monteret med elektrisk lys og fik desuden en 1.ordens fresnel-linse, hvad der gjorde det til det kraftigste fyr i verden i en periode.

De glemte trusser

I en James Bond film bliver han jagtet af forbrydere i bil. Forude er der en smal passage mellem 2 bjerge. I bedste 007-stil krænger han bilen op på 2 hjul og suser igennem den smalle passage og slipper på den måde væk fra forfølgerne.

Ham der lavede stuntet er dansker og han turnerede DK rundt med et Road-show, hvor jeg var tilskuer. De søgte en frivillig til at køre en tur med ham, og da ingen meldte sig, tog jeg tjansen. Da jeg blev sat af igen kørte bilen en omgang med noget hvidt flagrende ud af vinduet mens der lød over anlæggets højttalere: “halløj du, du glemte dine trusser”.

Kuala Lumpur, Malaysia

I 2017 var vi en tur på den lille smukke ø Boracay, Philllipinerne og havde en mellemlanding i Kuala Lumpur, Malaysia på både ud-og hjemrejsen. Blot 1 uge efter vi havde været i den enorme lufthavn blev Kim Jon-nam, halvbror til Nordkorea’s leder slået ihjel i den lufthavn. 2 vietnamesiske kvinder der troede at de medvirkede i en film, stod bag attentatet. De havde smurt nervegift i ansigtet på ham og den ene kvinde blev dødsdømt. Senere fik hun dog dommen ændret til 3 års fængsel.

Vi skulle faktisk rejse sammen med 11 andre par, men vi fløj over Dubai, mens de andre fløj over Doha. Derfor rejste vi reelt alene, da vi kom 12 timer før vores medrejsende. Det gav utallige problemer, idet de transportørerne ikke kunne forstå at de kun skulle afhente 2 personer og ikke 13.

Det var en herlig ferie