Hvem bor hvor?

Under en kanalrundfart i København sejlede vi forbi de kongelige paladser som kan ses fra vandet. I midten ses Marmorkirken bagved vandfaldet. Kan du se hvor Kong Frederik bor, og hvor dronning Margrethe bor?

Løsningen er at Margrethe bor i det venstre palads, fordi hun ryger som en skorsten, derfor er der 5 skorstene på hendes bolig mens Kong Frederik kan nøjes med 4 skorstene.

Farverigt regentpar

Her: Prins Henrik og Dronning Margrethe til privat nytårsfest (billedet er lånt fra SE&HØR)

Historien om Harlekin og Columbine fra teaterstykket ‘Nøddeknækkeren’ stammer fra den italienske commedia dell’arte, en improviseret teatertradition fra det 16. århundrede. Harlekin er en lystig, klodset tjenerfigur, mens Columbine er en ung, smuk kvinde, ofte elsket af Harlekin og andre karakterer i stykket. Deres historie var typisk fyldt med intriger, forviklinger og romantik, og den blev senere adopteret og tilpasset af forskellige europæiske teatertraditioner, herunder fransk, engelsk og tysk. Harlekin og Columbine er blevet ikoniske figurer i teaterhistorien og er fortsat en inspirationskilde for moderne teater, litteratur og kunst.

Thisted vs Thy?

Det er ikke meget vi som borgere har i indflydelse på. Dog måtte vi gi vores besyv med om nuværende Thisted Kommune skulle ændre navn til Thy Kommune. Jeg stemte på Thy Kommune fordi det skulle kommunen have heddet lige fra starten af. Andre mener at Thisted ikke skal have lov til at lukrere på branded Cold Hawaii, Thy som andre har brugt mange ressourcer på at få gjort verdenskendt.

Mød Harry

En stor fed hankat. Jeg syede ham igår. Fordi jeg gerne ville prøve at sy en kat uden de fejl jeg lavede med Missy. Hun fik syet ben, hale og ører forkert på, så de blev pillet af og vendt rigtigt. Dernæst vendte jeg ryggen forkert, også den pillede jeg op igen og fik vendt rigtigt. Nu havde jeg i forvejen 1/2 Harry, idet jeg havde klippet mønsteret forkert, så kunne jeg jo ligeså godt fortsætte. Harry er opkaldt efter Harrison Ford, en af mine yndlingsskuespillere. 3 bøtter ris er puttet ind i Harry. Det var svært at ramme, så jeg fik spildt ris i hele køkkenet. En lille læk, og ups …også ris i hele syværelset.

Missy fik syet trædepuder, øjne næse og mund med nål og tråd, det tog lang tid, derfor er Harry’s blevet tegnet med tush.

Harry’s poter vender desværre forkert, selv jeg gjorde mig umage. Nej at sy er heller ikke min stærke side

Men Harry har også fået ris i halen, så selv om de omvendte poter ser tosset ud, så er han go at putte med.

Sådan får du plads i iCloud

Så klapper fælden. Apple har foræret os alle 5 GB gratis. Nu er vi mange der har nået den grænse. Og hvis du ikke opgraderer til en betalingsversion bliver dine foto og videoer ikke lagret i iCloud. Du kan vælge ikke at synkronisere dine fotos og videoer eller tilkøbe mere plads.

For mig er det en principsag! Jeg vil simpelthen ikke betale 9 kr pr måned. Hvad gør man så, hvis man fortsat ønsker at gemme foto og video?? Man rydder op for at frigive plads!

Jeg startede med at slette alle ‘husk-din-tandlægetid’-sms’er. De fylder godt i landskabet. Derefter tog jeg en kopi af alle mine billeder og videoer og flyttede dem til min bærbare pc. Hvorefter jeg slettede alle disse i iCloud.

Appel har nu gjort det umuligt at kopiere foto og videoer ud direkte fra telefonen. Sikke en svinestreg!

Jeg kan dog hente mine ting ud. Det er fordi jeg er den glade ejer af en Y-disk der indeholder både Lightning og usb. Det kræver at man installerer app’en Y-disk. Nu kan jeg så klare mig de næste 5 år.

Sådan ser en Y-disk ud.

Sæt Lightning i telefonen og tag en backup af dine foto og video. derefter hives filerne over på pc’en via usb. Slet derefter foto og video i iCloud. (Når man sletter får man mulighed for at gendanne i 30 dage.)

Jeg fik derved frigivet ca. 4 gb. De resterende beskeder som fylder mest er mine chats som jeg gerne vil beholde. Grunden til at de fylder er fordi de ofte indeholder videoer og foto. Hertil kommer at data til afinstallerede apps også fylder. Tjek og slet. Det er småting, men alt fylder.

Pr 2021 havde iCloud 9.000.000 brugere a 108 kr pr år. Det giver Apple en ekstraindtægt på knap 1milliard, helt konkret 972 millioner om året, hvis alle vælger den billigste opgradering. Shame on you Apple!