Maneki-neko

Det er det asiatiske navn på den vinkende kat. I morgen er det Jan’s fødselsdag, men vi fejrer ham i dag, for i morgen skal vi rejse hjem.

Faktisk betyder Meneki-Neko “bedende kat”? Det ligner ikke umiddelbart en klassisk bedende gestus, men dens vigtige betydning for asiaterne er ikke til at tage fejl af. Katten er en lykkebringer og skulle eftersigende sørge for, at dens ejer får lykke og velstand – og hvem kunne ikke bruge lidt hjælp i den retning? Om katten kan leve op til dette, vil tiden vise.
Maneki-neko er kitsch og kan være med til at sætte et personligt og let asiatisk præg på indretningen. Katten kan stå i entreen og byde velkommen, på reolen i stuen eller på natbordet og våge over dig og familien, mens I sover. Du kan også tage den med på kontoret som din personlige lykkebringer – så bliver det helt sikkert en god dag.
Hvis du leder efter en lille ting til en, der er vild med katte eller er berejst i asien, er denne søde vinkende kat helt perfekt, og den vil med garanti falde i god jord hos modtageren.

Tillykke med i morgen Jan og tak for at vi måtte være med til at fejre dig. Det var dejligt endelig at møde din hustru.

Tak for din interesse :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.