Skævt format

Det er ikke altid jeg kan få det i kassen jeg gerne vil have. I princippet er jeg modstander af at beskære, og hvis noget skal klippes væk, beholder jeg som regel formatet så højde- breddeforholdet bibeholdes. I enkelte tilfælde foretrækker jeg et kvadratisk format. Igår fik jeg dog et par shoots, hvor det har været nødvendigt at klippe det meste væk.

Modlys ved højlys dagHer en flok rådyr – klik for stor størrelse

3 meninger om “Skævt format”

  1. Igen et par glimrende billeder 🙂 med en, så vidt jeg kan se, perfekt beskæring!
    Med hensyn til beskæring har jeg nu ingen skrupler, selvom det selvfølgelig ville være dejligt at ramme billederne spot on 😉
    Men det sker vist kun i en perfekt verden, og sådan én lever jeg ikke i 😉

  2. Fine billeder.
    Personligt har jeg intet imod beskæring efterfølgende. Kan sagtens mens jeg komponere billedet tænkte i efterfølgende beskæring. Et billede er for mig ikke et vidnesbyrd eller et fixpunkt fra en virkelig verden, men min gengivelse af den.

  3. Tak for jeres øjen-åbner-kommentarer 😀

    @Per: Så er jeg altså ikke den eneste i verden, der ikke er dygtig nok til at ramme en perfekt komposition hver gang.

    @Morten: Som du dog kan formulere det!!! Jeg tager dit udsagn til mig, for jeg er ganske enig, selv om nogle vil mene at det er snyd og manipulation når man ændrer det oprindelige foto. Her tænker jeg ikke kun på beskæring, men også på bortkloning af forstyrrende elementer, lidt mere pang på farverne o.lign. Ting der gør et foto mere se-værdigt.

Tak for din interesse :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.