Actions

Sidst jeg var i fotoklub fik jeg lært noget om actions i Photoshop. Ikke at jeg ikke ved, hvordan man laver actions, men lige det der med at beskære og gemme har jeg ikke haft succes med. Så er det jo dejligt, at man kan trække på ekspertisen

Når man laver en action optager man, hvad man gør og kan så senere “afspille” optagelsen, derved sparer man oceaner af tid når man fotoredigerer.
 
Min fejl bestod i at jeg beskar på vanlig vis med Crop-tool, det skal man ikke. I stedet skal man indsætte højde og bredde i Image Size. Billedet herunder er redigeret sådan:

Først har jeg åbnet billedet i Raw-converteren og justeret kontrast og eksponering. Derefter er billedet åbnet i photoshop, hvor jeg har rettet horisonten op. Jeg er slem til at få skæve horisonter og selv om jeg har fået skiftet matskiven til en med gitterlinier på, sker det alligevel at jeg får en skæv horisont. På min action er der lagt følgende kommandoer: Convert bitmode, Convert Colorprofile, Smart sharpen, resize image, stroke (tynd sort kant), resize canvas (hvid ramme) resize image (igen), smart sharpen (igen), Save as, Close.  

Tak for din interesse :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.